Egy sor leminősítés érkezett pénteken a vezető magyar részvényekre, melyek alapján az OTP-re, a Molra és a Richterre is kisebb rali várhat.

A legnagyobb célárvágást az Autonomous Research hajtotta végre az OTP papírjainál. A londoni székhelyű elemzőház negyedével, 9520 forintra csökkentette 12 havi árfolyam-várakozását, ami mindössze hét százalékkal magasabb a bankpapír jelenlegi áránál, a társaságot követő elemzők közül ez az egyik legpesszimistább prognózis.

üzletember esik esés OTP tőzsde Business man point to falling graph of stock market
Fotó: Shutterstock

A Mol kilátásait most a Santander Polska vette górcső alá és jutott az eddiginél mérsékelten optimistább következtetésre. Az olajcég kurzusát 3400 forint helyett már csak 3100-ra várják a lengyel szakértők, ez 13 százalékos felértékelődési lehetőséget jelent. Vétel helyett azonban már eladást javasolnak a befektetőknek.

Nem úszta meg a célárcsökkentést a Richter sem, a gyógyszergyártó árfolyamkilátásait ugyancsak egy lengyel brókerház, a Biuro Maklerskie elemzője kurtította meg 300 forinttal. A gyógyszergyártó részvényei szerintük továbbra is felülteljesítők lehetnek, és egészen 9100 forintig emelkedhetnek a következő egy év során. A szerdától már osztalékszelvény nélkül forgó papír így 33 százalékos hozammal kecsegtet.