Az Apple a héten jelentette be az új MacBook Airt, és a hírek szerint hamarosan érkezik belőle a 15 colos változat is – írja az Engadget

A legnagyobb forgalmat bonyolító laptop mellett az erősebb gépekből érkezik majd kisebb változat is, így a jön a 12 colos MacBook is.

1241148620 The new MacBook Air laptop computer is unveiled during the Apple Worldwide Developers Conference at Apple Park campus in Cupertino, California, US, on Monday, June 6, 2022. Apple unveiled the most significant overhaul to its popular MacBook Air laptop in more than a decade, bringing a fresh design, new colors and a speedier M2 processor from its homegrown chip line. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images
Fotó: David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

A MacBook Air már 2023 tavaszán érkezhet a hírek szerint, míg 2022 végén jöhetnek a 14 és 16 colos MacBook M2 Prók és M2 Pro Maxok, az apró, 12 colos laptopok pedig 2023 végén vagy 2024 elején kerülhetnek a boltokba. Az új, M2 Max csipek 12 processzor és 38 grafikai maggal rendelkeznek majd, ellentétben a korábbi, M1 Max-verziót jellemző 10 és 32 maggal.

A tervek között szerepelt, hogy a 15 colos MacBook Air már az idén megjelenjen, ám végül a vállalat a héten bemutatott 13 colos változatra koncentrált inkább. A nagyobb gépről szóló pletykákat a Display Supply Chain elemzője, Ross Young indította el még márciusban. A lépés nem meglepő, különösen annak fényében, hogy az iPhone 14-ről is azt híresztelik, hogy nem csak a Pro típus lesz elérhető nagy kijelzővel. Az Apple tehát, úgy tűnik, szakít korábbi stratégiájával, mely csak a legdrágább eszközöket kínálta nagy kijelzővel.