A következő hetekben a Twitter bejelentheti az újítását, aminek köszönhetően hosszabb formátumú blogbejegyzéseket is közzé lehet majd közzétenni a népszerű közösségi platformon – közölte a The Verge.

Az új funkcióról már hónapok óta keringenek az interneten szivárogtatások és képernyőképek, ami Twitter Notes vagy Twitter Articles névre hallgathat majd. Az innovációnak köszönhetően a felhasználók megszokott 280 karakteres limit helyett hosszabb bejegyzéseket oszthatnak meg az oldalukon, amelyet saját ízlésük szerint formázhatnak, képeket és hivatkozásokat ágyazhatnak majd be a tweetjeikbe.

Twitter, hosszabb posztokat is lehet majd írni, mint eddig tweet szöveg Blue bird
Fotó: Shutterstock

A TechCrunch értesülései szerint a funkció jelenleg Notes névre hallgat, és a Twitter alkalmazás béta verzióiban nagy hangsúlyt fektetnek az új bejegyzéstípus tökéletesítésére, a folyamatos kísérletezések és fejlesztések még eltolhatják a funkció végleges bevezetését.

Az újítás nagymértékben megváltoztathatja a platform karakterét és arculatát, amit eddig a rövid blogbejegyzésekkel lehetett azonosítani. A Twitteren azonban már így is rengeteg hosszabb bejegyzést vagy cikket osztanak meg képernyőképek formájában, áthidalva a karakterlimit jelentette korlátozásokat. Az új funkció bevezetésével erre már nem lesz szükség, hiszen nagyobb és hosszabb formátumú írásokat is meg tudnak majd osztani a felhasználók.

Fontos újítás továbbá, hogy az új bejegyzéstípus szövegét megosztás után indexelhetővé tenné a Twitter marketing és keresési célokra.