Közel 10 százalékos pluszban, 127 dollár fölött indult a kereskedés csütörtökön a GameStop részvényeivel, miután a cég a szerdai zárást követően 1:4 arányú részvényfelosztást (split) jelentett be.

In this photo illustration the stock trading graph of
Fotó: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A videójáték-kiskereskedő a lépéssel ismét - az év eleje óta 20 százalékkal leértékelődött - részvényeire irányítaná a kisbefektetők figyelmét.

Mint ismert, az AMC Entertainment Holdings mellett a GameStop volt a másik, csillagászati magasságba erősödő mémrészvény 2021-ben, amikor a koronavírus-járvány kellős közepén a lakossági befektetők a közösségi média fórumain összefogva, kiszorították a papírokat shortoló fedezeti alapokat. Azóta azonban a kisbefektetők inkább az indexalapok és a technológiai részvények felé mozdultak el.

A GameStop először márciusban közölte, hogy a cég igazgatótanácsa jóváhagyta a részvények felosztását. 

A friss bejelentés értelmében a július 18-i tőzsdei záráskor a részvényesek minden egyes GameStop-részvényük után három további részvényt kapnak, és a splithez igazított kereskedés július 22-én kezdődik.

A GameStophoz hasonlóan idén az Amazon és az Alphabet is felosztotta részvényeit. Russ Mould, a brit AJ Bell brókerház befektetési igazgatója azonban figyelmeztetett, hogy a részvényfelaprózás nem befolyásolja a vállalat fundamentális értékét.