A Hosiden, a Nintendo Switch konzoljának egyik fő összeszerelője visszavonta a pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését az elektronikus alkatrészek beszerzésének nehézségeire hivatkozva – írja a Bloomberg. A Hosiden bevételeinek több mint fele a Nintendo üzletágából származik, így várhatóan  a Switch konzolok gyártási volumene elmarad a tervezettől. Az oszakai székhelyű vállalat a tokiói tőzsdére csütörtökön benyújtott jelentésében közölte, hogy visszavonja a korábbi előrejelzését, mivel nagy a bizonytalanság a megfelelő csipek beszerzésével kapcsolatban.
A Nintendo március végéig tartó pénzügyi évben 21 millió Switch konzol eladását tervezi, ám ez a fejlemények fényében meghiúsulhat. A Hosiden részvényei korábban 14 százalékkal erősödtek Tokióban, miután a távol-keleti cég az április-júniusi időszakra vonatkozóan a vártnál jobb negyedéves eredményről számolt be, és ennek következtében javította a szeptemberrel végződő félévre vonatkozó előrejelzését.

People make line up for Nintendo's new video game console Switch during its presentation in Tokyo on January 13, 2017. - Nintendo on January 13 unveiled its new Switch game console, which works both at home and on-the-go, as it looks to offset disappointing Wii U sales and go head to head with rival Sony's hugely popular PlayStation 4. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Fotó: Kazuhiro Nogi / AFP

A Hosiden legújabb előrejelzése szerint a július-szeptemberi negyedévben a termelés valószínűleg csökkenni fog az április-júniusi időszakhoz képest – mondta Hideki Yasuda, a Toyo Securities elemzője. Szerinte ennek pont fordítva kellene lennie a szórakoztatóipari üzletágban, amely az év végi, ünnepi szezonra való felkészülés során rendre felfuttatja a termelést, hogy teljesítsék a megnövekedett igényeket. A Nintendo egyelőre nem kommentálta a fejleményeket.