Közösségi oldalán jelezte távozását Andrej Karpathy , aki a Mesterséges Intelligencia (MI) program igazgatója volt a vállalatnál. Mint azt Twitter-bejegyzésében írja, az Autopilot – melynek a gépi látással foglalkozó csapatát is vezette – a cégnél töltött öt éve alatt sokat fejlődött a sávtartástól a városi forgalomban történő közlekedésig.

Andrej Karpathy Director of AI Tesla
Fotó: Michael Macor/The San Francisco Chronicle via Getty Images)

Hozzátette, hogy nincsenek konkrét tervei a jövőre nézve, de szeretne visszatérni régi szenvedélyéhez, az MI, a nyílt forráskódú szoftverek és az oktatás terén végzett technikai munkához.

Bejegyzésére maga a cégvezető, is válaszolt, aki megköszönte, amit a mérnök a Tesláért tett, majd úgy fogalmazott, hogy megtiszteltetés volt vele együtt dolgozni.

Karpathy lemondása azonban rossz hír lehet a Teslának, hiszen az egyik kulcsfontosságú részleg vezetőjéről van szó, aki akkor távozik, amikor a cég robotpilótája egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. Ráadásul nem ő lehet az egyetlen, aki távozik az elektromos autókat gyártó cégtől.

A cég élén álló Musk 2014 óta minden évben megígérte a teljesen önálló járművek érkezését a következő évre egy videó tanulsága szerint.