Újabb nagybank publikálta negyedéves eredményszámait az Egyesült Államokban. Bár az eddigi összkép a pénzügyi szektor jövedelmezőségét illetően inkább vegyes, a Goldman Sachs nem maradt el az elemzői várakozásoktól. Sőt, a negyedév 11,9 milliárd dolláros árbevétele éves alapon ugyan 23 százalékos csökkenést mutat, de így is meghaladta a konszenzust 1,16 milliárd dollárral. A befektetési banki tevékenység bevétele 2,1 milliárd dollár volt, a kereskedési üzletág (amely magában foglalja a kötvény-, deviza-, részvény- és árupiaci részlegeket) 6,5 milliárd dollárt hozott, 25 százalékkal többet, mint a bázisidőszakban. 

The new European headquarters of Goldman Sachs is pictured in the finacial district of London, on August 23, 2018. - Goldman Sachs has sold his new European headquarters, opening next year in London, to South Korea's National Pension Service for $1.5 billion, the US investment bank has said. Goldman added in a statement that it would lease back the building, worth Ł1.165 billion ($1.502 billion, 1.297 billion euros), in a deal lasting up to 25 years. (Photo by Daniel LEAL / AFP)
Fotó: Daniel Leal / AFP

A hírre a Goldman-részvények árfolyama 1,7 százalékkal emelkedett a nyitás előtti kereskedésben. A nyereség 2,93 milliárd dollár lett, egy részvényre ebből 7,7 dollár jutott. A saját tőkére jutó megtérülés (ROE) 10,6 százalékra csökkent a 2021. második negyedévi 12,8 százalékról. Negatívum, hogy a hitelezési veszteségekre 667 millió dollár céltartalékot kellett képezni.