Pontosították a Waberers's vételi ajánlatát, eszerint a kerekítés szabályait is figyelembe, véve 2 336 forintot fizet a vevő a fuvarozó cég részvényeiért. 

Waberer's International Zrt. foto: Kallus György, 2017.05.02.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Múlt pénteken jelentették be, hogy a BDPST Grouphoz tartozó BDPST Equity Zrt. adásvételi szerződést kötött a Waberer’s International Nyrt. 21 százalékos tulajdonrészével bíró MHB Optimum Zrt. megvásárlása céljából. És a társaság a Waberer’s International Nyrt. további nagytulajdonosaival, a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Trevelin Holding Zrt.-vel és a Geraldton Invest Zrt.-vel, valamint a Wáberer György érdekeltségébe tartozó High Yield Vagyonkezelő Zrt.-vel összehangoltan eljáró személyekként nyilvános vételi ajánlatot tett a részvényesek számára. 

Az ajánlati ár ugyan érdemi prémiumot jelent (536 forintnyit) a múlt pénteki záróárhoz képest, de a papír valójában alulértékelt, és jócskán a Concorde 3400 forintos célára alatt van - nyilatkozta a VG-nek Bukta Gábor részvényelemző. 

A Waberer's csütörtökön este azt is közzétette, hogy a közös vételi ajánlat MNB, mint szabályozó hatóság általi jóváhagyása felfüggesztésre került a Waberer’s Csoporthoz tartozó Wáberer Hungária Biztosító Zrt. fölötti minősített befolyás megszerzéséről (azaz a Waberer’s 21 százalékos csomagját birtokló MHB Optimum Zrt. BDPST Equity Zrt. általi megvásárlásáról) szóló szabályozói döntés idejére.