Kedden röviden megtört a kőolaj árának emelkedése, amikor az Egyesült Államok bejelentette, hogy a tervezettnél további 20 millió hordóval többet fog eladni a stratégiai kőolajtartalékából. A nyersolaj árfolyama azonban már szerda reggelre ismét emelkedésbe váltott, mivel az Egyesült Államok kőolajkészletei meredeken estek a múlt héten. Az API jelentése szerint a július 22-én zárult héten 4 millió hordóval 422 millió hordóra apadt a készlet a normál kőolajtárolókban az előző héthez képest. Ez legnagyobb mértékben a tengerentúli növekedése miatt történt, amely rekordmagasságokban van, köszönhetően a WTI és Brent árfolyamában kialakult 9 dolláros különbségnek. Ez egyébként várhatóan hosszabb távon fennmarad, tekintve, hogy a háború miatt kieső orosz olajat és az erre felépült infrastruktúrát nehéz kiváltani.

Technikai szemmel nézve a Brent árfolyamát, azt látjuk, hogy nehezen talál felhajtó momentumot azután, hogy két héttel ezelőtt a kalapács gyertya 95 dollár alatti minimum értékkel megfordította a lefelé tartó irányt. Ha 107,70 dollár felett tudna zárni egy napot, azzal igazolhatna egy rövid távú emelkedő trendet, ahol a következő akadály a 113,52 dolláros szint lehet, a február 18-i és májust 11-i alsó értékek által meghatározott trendvonal metszése, valamint a június 14-i csúcspont és július 14-i alsó érték közötti Fibonacci-vonalak 0,618-as visszatérési szintje.

A WTI árfolyama technikai szempontból a Brentnénél is nagyobb ellenállással küzd. Ahhoz, hogy egy rövid távú emelkedő trendet igazolni tudjon, 105,24 dollár fölött kellene zárnia.