A vártnál erősebb negyedéves eredménybővülésről adott számot a Levi Strauss. A farmerjairól híres ruhaipari vállalat profitálni tudott az amerikaiak lazább öltözködési szokásaiból.

1407082256 PARIS, FRANCE - JULY 04: Corina Mihaila Larpin seen wearing a blue denim jeans short dress from Schiaparelli, a gold pendant belt, a flower ring from Stéfère Jewelry, a black/silver large bracelet from Stéfère Jewelry, a silver snake diamond ring from Stéfère Jewelry and a black shiny leather Lady Dior bag, outside the Schiaparelli show, during Paris Fashion Week - Haute Couture Fall Winter 2022 2023, on July 04, 2022 in Paris, France. (Photo by Jeremy Moeller/Getty Images)
Fotó: Jeremy Moeller / Getty Images

„A farmer ma már sokkal elfogadottabb az irodákban” – érzékeltette a változó trendeket Chip Berg vezérigazgató a CNBC-nek adott korábbi interjúban.

A társaság 15 százalékkal 1,47 milliárd dollárra ugró árbevételt, és a tavalyitól 23 százalékkal elmaradó, 50 milliós nyereséget jelentett a május végén lezárt három hónapban. A 23 centes egy részvényre jutó tisztított eredmény (EPS) ugyanakkor 6 centtel jobb lett az egy évvel korábbinál. A Wall Street ennél valamivel szerényebb teljesítményre számított, 1,43 milliárdos forgalom mellett 23 centes EPS-t prognosztizálva.

A magasabb bevételek elérésében a közvetlen és a nagykereskedelmi értékesítés megugrása egyaránt szerepet játszott, emellett az online eladások is kedvezően alakultak. Utóbbiak globálisan 3 százalékkal emelkedetek, és már a negyedéves bevételek ötödét adták. Különösen az amerikai kontinensen és Ázsiában ment jól a szekér, ahol 17, illetve 16 százalékkal ugrottak meg az eladások, miközben Európában mindössze 3 százalékos volt a bővülés.

A vártnál jobb tényszámok tükrében a San Franciscó-i székhelyű társaság megemelte a negyedév után fizetendő mértékét is, a befektetők az eddigi 10 helyett 12 centes kifizetésre számíthatnak részvényenként.

A vállalat emellett megerősítette egész évre vonatkozó eredménycéljait is, amely 11-13 százalék közötti forgalombővülést, valamint 1,5-1,56 dolláros EPS-t vetít előre.  

A papírok közel öt százalékot emelkedtek a csütörtöki piaczárás utáni elektronikus kereskedésben.