Háromszázalékos emelkedéssel indította a kedd délutáni tengerentúli kereskedést a Home Depot árfolyama, miután az amerikai barkácsáruházlánc – a szektortárs Walmarthoz hasonlóan – a várakozásokat felülmúló negyedéves eredményről számolt be, és megerősítette egész éves céljait is.

Az atlantai székhelyű kiskereskedelmi lánc 43,79 milliárd dolláros forgalmat ért el a június végén zárult három hónapban, az éves alapon 6,5 százalékos bővülés a mindenkori legnagyobb mértékű növekedés a társaság történetében. A tényadat csekély mértékben, de meghaladta a 43,36 milliárdos elemzői konszenzust is. 

People shop at a Home Depot store in Hyattsville, Maryland, on February 22, 2022. Home Depot is scheduled to release their earnings figures later today. - US consumer confidence fell for the second straight month in February, a survey said Tuesday, as Americans' feelings about the economy's present and future health cooled. (Photo by Stefani Reynolds / AFP)
Fotó: Stefani Reynolds / AFP

A pandémia alatt felfutó otthonfelújítási láz a borúsabb makrogazdasági környezetben sem hagyott alább, a társaság ezért továbbra is erős keresletet regisztrált termékeire.

A profit soron a tavalyinál 7,6 százalékkal magasabb, 5,17 milliárdos eredményt könyvelhetett el a vállalat, a tisztított, egy részvényre jutó eredmény (EPS) pedig 5,05 dollárra rúgott. A Wall Street szakértői ennél 11 centtel kisebb EPS-t prognosztizáltak.

Az ügyféltranzakciók száma 481,7 millióról 467,4 millióra apadt ugyan az időszakban, az átlagos kosárérték viszont 9 százalékkal 90 dollárra nőtt. A társaság magyarázata szerint az építőipari vállalkozók kevesebbszer, de nagyobb tételben vásároltak az üzletekben.

 

A vártnál erősebb eredményszámok tükrében a Home Depot vezetősége változatlanul 3 százalékos bevételnövekedésre számít 2022 egészében.