Nem jutott egyről a kettőre szerda kora délutánig a pesti a BUX 13 órakor is az előző napi záróértéke közelében, 42 398 ponton állt, ami szerény, 0,1 százalékos emelkedést jelent.

tőzsdenyitás magyar Orange narancs kereskedelmi diagramok trading charts. Stock exchange concept. tőzsde
Fotó: Shutterstock

A magyar részvnypiac ezzel is bőven felülteljesítő nyugat-európai társaihoz képest, ahol méretes mínuszok alakultak ki a kereskedési nap derekára.

A londoni FTSE és a spanyol IBEX indexek egyaránt 1,2 százalékkal estek, a párizsi CAC 40 0,8 százalékot veszített értékéből, és Frankfurban is 0,7 százalékos csökkenést tudhat maga mögött a DAX.

A magyar nagypapírok közül csak a Mol gyengélkedik továbbra is, az olajpapír kurzusa 0,8 százalékkal 2772 forintig ereszkedett.

A legforgalmasabb magyar az OTP árfolyama 0,3 százalékkal 8644 forintig kapaszkodott vissza az előző napi nagy esést követően, a Richter jegyzése pedig 0,5 százalékkal 8185 forintig kúszott fel.

A prímet ezúttal a Magyar Telekom viszi, a távközlési részvényért jelenleg 340 forintot kérnek, ami 1,8 százalékos erősödést jelent.

Az indextagok közül az Alteo és az azzal azonos nagytulajdonosi körbe tartozó, reggel dinamikus féléves növekedésről beszámoló AutoWallis teljesít a legjobban. Az új generációs energiaszolgáltató és az autós társaság árfolyama egyaránt 2,4 százalékkal került feljebb.

A forint kurzusa délelőtt már a 400-as szintet is újra megközelítette délelőtt az euróval szemben, a lendület azonban délutánra megtört. Az euró jegyzése a nap közepére 0,7 százalékkal 404,7 forintig emelkedett, míg a dollárral szemben 1 százalékot veszített a hazai fizetőeszköz. Az amerikai pénz egységéért 405,5 forintot kérnek a devizapiacon.