Martin Shkrelinek az igyekezet terén nincsenek hiányosságai és a meggazdagodás vágya sem hagyta el az egykor az Egyesült Államok leggyűlöltebb embere címet nem hivatalosan birtokló szélhámost. Mint azt mi is megírtuk, a börtönből májusban kiszabadult üzletember nemrég web3-projektbe kezdett, amely elméletileg gyógyszerfejlesztéssel foglalkozott – noha az iparágtól Shkrelit eltiltották –, ám könnyen lehet, hogy csak egyszerű csalás volt.

Fotó: Timothy A. Clary / AFP

A Bloomberg tudósítása szerint ugyanis a Pharma Bro néven hírhedté vált szélhámos kriptotárcájából 160 milliárd Martin Shkreli Inut küldtek tovább, majd azt piacra is dobták, néhány percre több mint 90 százalékos zuhanást eredményezve a zsetonok árában. Amikor a projekt támogatói felelősségre vonták, Shkreli arra hivatkozott, hogy feltörték a tárcáját.

Azonban, mint arra a kriptokritikus Molly White blogja is rámutat, a támadó tárcát is Shkreli finanszírozta. A szőnyegkirántás nevet viselő akció során a zsákmány mintegy 239 ether lehetett, ami jelenleg közel 480 ezer dollárt ér.

Az értékpapírcsalásért elítélt üzletember ráadásul a teljes szabadságot sem érte el, jelenleg a társadalomba való visszailleszkedést segítő úgynevezett átmeneti házban várja a szeptembert, amikor büntetésének ez a szakasza is véget ér. Az eddigi információk alapján a módszer nem tűnik működőképesnek és a börtön sem javított túl sokat a szélhámos viselkedésén.