A meghirdetett mennyiségnél 34 milliárd forinttal nagyobb összegben, 69 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 20 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). 

Az ötéves kötvények aukcióján 15 milliárd forint volt a tervezett értékesítendő mennyiség, de az elsődleges forgalmazók 111,3 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 40 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 50 bázisponttal alacsonyabb, 8,97 százalékos átlaghozamon.

A tízéves kötvényekből 21 milliárd forintért értékesített az ÁKK, a legutóbbi aukción kialakultnál 36 bázisponttal alacsonyabb, 7,86 százalékos átlaghozamon.
 

Budapest, 2019. március 15.Az Államadósság Kezelő Központ (Ákk Zrt.) épülete a Csalogány és Medve utca sarkán a II. kerületben.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

   
A húszéves futamidejű hitelpapírokból a meghirdetett mennyiségnek megfelelően, 8 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 7,49 százalék volt, 116 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.