Az ünnepi szezon közeledtével 40 ezer szezonális és teljes munkaidős munkatársat vesz fel a Walmart – jelentette be szerdán az amerikai kiskereskedelmi vállalat. A cég részvényei a hírre délután 2,5 százalékkal, 137 dollár közelébe emelkedtek.

Fotó: Apu Gomes / AFP

 

Többek között keresnek szezonális bolti és ügyfélszolgálati munkatársakat, valamint 1500 teljes munkaidős teherautó-vezetőt. 

A Walmart az idén hozta létre saját kamionflottáját, és áprilisban 110 ezer dollárra emelte az elérhető első éves fizetést.

Bár a szezonálisan felvenni kívánt alkalmazottak száma alacsonyabb, mint tavaly, amikor a Walmart több mint 150 ezer állandó és teljes munkaidős munkatársat alkalmazott, a gazdasági visszaesésre és a zsugorodó fogyasztói kiadásokra tekintettel kellemes meglepetést keltett a piacon.

További pozitívum, hogy a vállalat bejelentése szerint az Egyesült Államokban idényjelleggel felvett munkavállalók több mint fele rész- vagy teljes munkaidős állásba mehet át az új évben.

A híreket a Wall Street-i elemzők is jól fogadták. 

Jelenleg 34 elemző ajánlja a megvásárlását, csak tíz ajánlja tartásra, eladni pedig egyetlen szakértő szerint sem szabad. 

Az átlagos célár 152,69 dollár, amely közel tizenkét százalékos prémiumot tartalmaz.