A megváltozott gazdasági körülmények miatt hárommilliárd forint értékű kompenzációs csomaggal támogatja munkavállalóit a Magyar Bankholding. Pozíciótól, bérsávtól függően, soron kívüli alapbérfejlesztésben, több szakterületen egyhavi karácsonyi juttatásban, valamint kibővült cafetériacsomagban és családosoknak nyújtott munkaidő-kedvezményekben részesülhetnek a csoport munkatársai.

Dobi Kitti, a Magyar Bankholding humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy bár az idén már végrehajtottak egy jelentős mértékű általános fizetésemelést és kibővítették a szociális juttatásaik körét, az inflációs környezet miatt fontos volt a Magyar Bankholding vezetősége számára, hogy munkatársaik kompenzációját versenyképes szinten tartsák, emiatt döntöttek az újabb bérfejlesztés mellett.

Az október 1-jétől bevezetendő emelésből vezetői döntés alapján több ezer munkavállaló részesülhet, amennyiben letöltötte a próbaidejét. A rendkívüli, egyösszegű egyhavi kifizetésre a mozgóbérben vagy egyéb pluszjuttatásokban nem részesülő, jellemzően támogató területen dolgozó több ezer munkatárs jogosult.

A két intézkedés összköltsége kétmilliárd forint.

További fontos lépés a Magyar Bankholding tagbankjaiban működő cafetéria-rendszer harmonizációja és kiterjesztése, amely több ezer munkatárs számára az eddigi keret duplázását jelenti, ennek pluszköltsége eléri az egymilliárd forintot.

Az átfogó intézkedéscsomag elemeként a bankcsoport minden munkatársára kiterjeszt több, a jogszabályok által garantáltak feletti munkaidő-kedvezményt is.

Házasságkötés esetén három nap szabadság igényelhető a dolgozóknak, a szülők és nagyszülők pedig évente három nappal többet maradhatnak a családjaikkal

– a törvényileg előírt pótszabadságon felül.

A Magyar Bankholding a hét elején új logóját is bemutatta.

Többmilliárdos juttatási csomaggal támogatja dolgozóit a Magyar Bankholding

A kialakult gazdasági helyzetre tekintettel ismét bérkorrekciót hajt végre dolgozóinál a Magyar Bankholding. Emellett egyösszegű, soron kívüli bérkifizetéssel is támogatják több ezer munkatársukat és átalakítják a juttatási csomagokat is – nyilatkozta a Világgazdaságnak Dobi Kitti, a pénzügyi szolgáltató csoport HR-területért felelős vezérigazgató-helyettese. Úgy látja: a jó munkaerő megtartásához az is elengedhetetlen, hogy a munkatársak jól érezzék magukat abban a közegben, ahol dolgoznak, és a vállalatnak legyen határozott jövőképe, amely motiválni tudja őket.