A meghatározó európai tőzsdeindexeket – köztük az előző napi záróértéke fölé kapaszkodó német DAX-ot és a londoni FTSE 100-at – messze alulteljesítve, 2,1 százalékkal, 37 731 pontra gyengült szerdán a BUX. Az azonnali részvénypiacon 10,1 milliárd forintos forgalom alakult ki.

Close,Up,Big,Brown,Bear,In,Spring,Forest
Fotó: Shutterstock

A befektetők nem kegyelmeztek egyik blue chipnek sem, csupán néhány kisebb forgalmú papír búcsúzott árfolyamnyereséggel a kereskedéstől.

Az OTP papírjaival közel 4,9 milliárd forint értékben kötöttek ügyleteket, a kurzus azonban csaknem 2 százalékkal, 8122 forintig szakadt. 

A Mol árfolyama 2,1 százalékkal, 2366 forintra, míg a Magyar Telekomé 1,7 százalékkal, 292 forintra csökkent. Nagy forgalom mellett több mint 4 százalékkal, 668 forintra zuhant a 4iG is.

A néhány pozitív kivétel közé sorolható a közgyűlésre készülő és előzetes bejelentése szerint várhatóan tetemes nyereségről beszámoló Delta Technologies, amely 2,4 százalékkal, 38 forintra drágult, de jól teljesített a 4 százalékkal erősödő Megakrán és a 2,1 százalékkal felértékelődő Graphisoft Park is.

A forint sem tudott megkapaszkodni az MNB keddi óriási kamatemelése dacára sem. 

Az eurót estefelé már 415, a dollárt pedig 430,5 forinton váltották.