Vállalati működése észszerűsítésének következő lépéseként leányvállalatai beolvadásáról döntött a 4iG tulajdonában álló DIGI-csoport – közölte a vállalat.

Bucharest,,Romania,On,04.25.2021.,Digi,Rcs,Rds,Romanian,Headquarters,Building. Bucharest, Romania on 04.25.2021. Digi RCS RDS Romanian Headquarters building. Telecommunications company. Bucharest, Romania on 04.25.2021. Digi RCS RDS Romanian Headquarters building. Telecommunications company.
Fotó: Shutterstock

Ennek megfelelően év végével az Invitel, az I-TV és a DIGI Infrastruktúra Kft. egyesül a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel, amely jogutódként veszi át a megszűnő cégek tevékenységeit.

A leányvállalatok beolvadásának célja a vállalatcsoport belső folyamatainak racionalizálása és költségek csökkentése mellett az ügyfélkiszolgálás hatékonyságának javítása.

A társaságok egyesülését követően mindhárom szolgáltató előfizetőinek a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. állítja majd ki a számlákat, azonban a változás nem jelenik meg a szolgáltatásokban, a számlabefizetésben, vagy az ügyfélszolgálatok elérhetőségében sem. 

Az Invitel és az I-TV ügyfelei novemberben részletes tájékoztatást kapnak az összeolvadással kapcsolatos fontosabb tudnivalókról. Az I-TV-előfizetők kiszolgálása továbbra is az együttműködő helyi szolgáltatókon keresztül történik.

A jelenlegi gazdasági környezetben különösen nagy szerepe van az erőforrások észszerű kezelésének, a DIGI célja, hogy a magyar piacnak hosszú távon is fejlődni képes szereplője maradjon és stabil munkakörnyezetet biztosítson

– mondta Tábori Tamás, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, a társaságok egyesülése előnyös lesz az ügyfeleknek is, ígérete szerint egyszerűsödik az ügyfélkiszolgálás és az ügyintézés, a későbbiek során pedig az egységes működés új integrált szolgáltatások bevezetését teszi majd lehetővé a társaságok szolgáltatási területein.

Mint ismert, a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft., illetve a társaság leányvállalatai a 4iG Nyrt. 100 százalékos tulajdonába kerültek, miután év elején lezajlott a tavaly márciusban bejelentett tranzakció pénzügyi zárása. Idén tavasszal pedig a csoport megkezdte működésének stratégiai átalakítását az erőforrások optimalizálása érdekében.