A kriptodevizák növekvő népszerűségére tekintettel átalakítja belső szervezetét a Nasdaq – közölte az amerikai tőzsdeüzemeltető szerdán.

Hepsiburada the first Turkish companylisted on NASDAQ, NEW YORK, USA - JULY 01: Hepsiburada ad is seen as Hepsiburda became the first Turkish company listed on NASDAQ stock exchange and was valued at $3.9 billion in the initial public offering on first day of trading. Hepsiburda advertisement about it during opening bell on NASDAQ seen on big screen outside of stock exchange on Times Square. Lev Radin / Anadolu Agency (Photo by Lev Radin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Lev Radin / AFP

Az átszervezés keretében még idén három divíziót – Market Platforms, Capital Access Platforms, Anti-Financial Crime – alakítanak ki a vállalaton belül, hogy a tengerentúli tőzsdék közötti egyre hevesebb küzdelem közepette végre a fő növekedési területekre összpontosíthassanak.

A Market Platforms az észak-amerikai és az európai tőzsdei kereskedés mellett a digitális eszközökkel, jelesül a kriptodevizákkal, valamint a szén-dioxid-kvótákkal való kereskedelemnek is helyet biztosít, míg a Capital Access Platforms a befektetők és a cégek között közvetít tőkét és információkat.

Az Anti-Financial Crime, azaz a pénzügyi bűnözés elleni részleg pedig a pénzmosás, a csalások és a piaci visszaélések kockázatainak felderítésére és megfékezésére törekszik a modern technológia bevetésével.

A Nasdaq – melynek fő riválisai közés tartozik a CBOE Global Markets, a New York-i (NYSE) és anyavállalata, az Intercontinental Exchange (ICE), valamint a BATS Global Markets – egyébként éppen 

a múlt héten indította el digitális eszközökkel foglalkozó üzletágát, amely a Binance és a Coinbase kriptotőzsdével veszi fel a harcot a befektetők megnyerése érdekében.


Az átszervezés célja, hogy 

az új vállalati struktúra révén fokozzuk erőfeszítéseinket főbb növekedési területeinken

– mondta Adena Friedman, a Nasdaq elnök-vezérigazgatója.