Elindult kedden a kereskedés a BÉT középvállalati piacán, az Xtenden az elsősorban ipari befektetésekkel és stratégiai managementtel foglalkozó Navigator Investments Nyrt. értékpapírjaival.  

Jutasi Zoltán,  a Navigator alapítója és Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója az ünnepélyes becsengetésen

A csengetés adta meg az ünnepélyes keretet a társaság 340 100 darab, egyenként ezer forint névértékű, dematerializált törzsrészvényének bevezetéséhez a BÉT Xtend piacára.

Az 1995-ben alapított Navigator ipari befektetésekkel, vállalatfinanszírozással és stratégiai menedzsmenttel foglalkozik. Szolgáltatásaikkal kezdetben leginkább informatikai vállalkozásokat céloztak meg (tulajdonosai voltak például az akkor tőzsdén jegyzett Synergonnak, amelyben közel 16 százalékos befolyással rendelkeztek), mára azonban a fókusz az ipari-, termelő- és szolgáltatói szegmensre helyeződött át. A társaság portfóliója többek között a faipar, a fémszerkezetgyártás, valamint a szerszám- és alkatrészgyártás területén aktív cégeket foglal magába.  

Számunkra az, hogy a piaci körülményekhez képest előnyösebb feltételek mellett tudunk forráshoz jutni a tőzsdén, fontos segítséget jelent az akvizíciós stratégiánk végrehajtásához. Céljaink között szerepel a Standard kategóriába történő feljutás is

– mondta a tőzsdére lépés kapcsán Jutasi Zoltán, a Navigator alapítója, a társaság igazgatóságának elnöke. Egyelőre nem született kötés a Navigator-részvényekkel.