A Facebookot és az Instagramot birtokló Meta felvásárolta a Lofelt nevű, virtuális valósággal foglalkozó berlini startupot – írja a The Wall Street Journal.

Meta Logo At Facebook Headquarters
Fotó: China News Service

Az akvizíciót hetekkel ezelőtt lezárták, de csak most hozta nyilvánosságra a techóriás, a pontos részletek nem ismertek.

A Lofelt az érintés élményét képes virtuális környezetben reprodukálni egy okostelefonban vagy egy konzol kontrollerében lévő rezgések révén.

Júliusban az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) beperelte Mark Zuckerbeg cégét, mivel a Meta felvásárolta a Within Unlimited virtuálisvalóság-stúdiót. Az FTC szerint az ügylet révén a vállalat előnyre tehet szert a virtuális valóság feltörekvő piacának uralásában. A jogi csatározások miatt a techóriás belegyezett abba, hogy szünetelteti a Within Unlimited felvásárlását.

Ez a kereset volt az első alkalom, hogy az ügynökség előzetesen megtámadta a közösségi médiaóriás ügyletét. A Meta és elődje az elmúlt évtizedben több mint száz kisebb céget vásárolt fel egy 2020-as kongresszusi jelentés szerint, valamint birtokába került a WhatsApp és az Instagram is. Kérdés, hogy mit szól a cég újabb lépéséhez az FTC.