A harmadik negyedév végén 1,3 milliárd forintot tett ki a Gloster megrendelésállománya, ami 84 százalékkal magasabb a tavalyi év hasonló időszakához képest. A nyitott rendelések döntő része szolgáltatás, amelyeket a társaság az év végéig teljesít – áll a Gloster közleményében.

Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A cégcsoport pénzügyi helyzete stabil, a menedzsment szerint ütemezetten haladnak a 2025-ig szóló stratégia megvalósításában.

Az informatikai szolgáltatások iránti igény belföldön és külföldön továbbra is töretlen. A nyitott rendelésállomány növekedése már az előző negyedévekben is jelentős volt, a második negyedévben, a tavalyi év hasonló időszakát 546 százalékkal múlta felül, és 710 millió forintra nőtt.

 

A céget két befektetési szolgáltató követi, az Erste 1223 forintos célár mellett felhalmozásra ajánlja a papírt, míg az Equilor 1396 forintos célárat fogalmaz meg, ajánlása pedig tartás. Az, hogy a tartósan rekordon lévő rendelésállomány hogyan hat a cég eredményvárakozására, november utolsó hetében derül ki, a negyedik negyedév rendelésállományát pedig 2023 január második hetében közlik majd. A Gloster hétfő délelőtt 1050 forinton állt a tőzsdén, de 10.30-ig kötés nem érkezett a papírra.