Mint azt a VG is megírta, Kim Kardashiant jelentős összegű pénzbírsággal sújtotta az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC), miután egy kriptocsalást reklámozott az Instagramon.

US actor Matt Damon and his wife Luciana Barroso arrive for the screening of the film "The Last Duel" presented out of competition on September 10, 2021 during the 78th Venice Film Festival at Venice Lido. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP) ITALY-CINEMA-VENICE-FILM-FESTIVAL-MOSTRA
Fotó: Filippo Monteforte / AFP

Sokak szerint a hatóságok kettős mércét alkalmaznak a hírességgel szemben, hiszen számos más sztár is reklámozott mindenféle kriptozsetonokat, Matt Damontól Snoop Doggig, melyek jóval nagyobb nyilvánosságot is kaptak, hiszen nem a közösségi médiában, hanem a Super Bowl félidejének reklámblokkjában jelentek meg.

A SEC élén álló Gary Gensler a büntetést bejelentő posztjában más hírességeket is elítélt. A fő különbség az, hogy Kardashian egyetlen tényleges eszközt hirdetett, nem pedig általánosságban a kriptopiacot vagy kriptotőzsdét. Ráadásul a Kardashian által hirdetett zsetont az SEC értékpapírnak minősítette.

Az értékpapírok reklámjára pedig más szabályok vonatkoznak, mint a hagyományos termékek hirdetésére – írja az Axios.