Nyertesként hirdették ki a Delta Technologies kizárólagos tulajdonában álló Delta Systems Kft. által vezetett konzorciumot – további hat, a Delta-csoporttól független ajánlattevő konzorciummal együtt – a Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) mint ajánlatkérő által „Megjelenítő eszközök beszerzése” tárgyában indított központosított közbeszerzési eljárásban – közölte kedden a tőzsdei cég.

Vidra László, a Delta Systems ügyvezető igazgatója
Vidra László, a Delta Systems vezérigazgatója. Fotó: Delta csoport

A szerződéseknek a keretmegállapodás teljes időtartamára vonatkozó, az ajánlatkérő által becsült összértéke nettó 29,6 milliárd forint. A keretösszeg azonban opcionálisan, 7,4 milliárd forinttal, azaz 25 százalékkal nőhet, így a végső összeg elérheti a 37 milliárd forintot.

A keretmegállapodás nem kínál automatikusan megrendeléseket, a DKÜ által kiszolgált intézmények felmerülő igényeik alapján versenyeztetik újra a konkrét beszerzéseket a keretmegállapodásban szereplő szállítók között.

A lebonyolításáért felelős Digitális Kormányzati Ügynökséggel a szerződéskötésre a szerződéskötési moratórium lejáratát követően, október 21-től kerül sor, és a hatályba lépésétől kezdődő 24 hónapra jön létre.