Kora estére sem hagyott alább a forint lendülete, az euró jegyzése 19 órakor ismét a 420-as szint alá csökkent, és a dollárhoz képest is tovább menetelt a hazai fizetőeszköz. 

Rolled,Up,And,Stacked,20000,Forint,Banknotes,With,A,Closed, Rolled up and stacked 20000 forint banknotes with a closed vintage wooden box in the background close up, Rolled up and stacked 20000 forint banknotes with a closed vintage wooden box in the background close up
Fotó: Shutterstock

Bár az euró árfolyama napközben új történelmi csúcsra, 426 forint közelébe emelkedett, az MVM és a Gazprom közötti halasztott gázfizetési megállapodás hírére, illetve Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ezt követő nyilatkozatára lendületes erősödésnek indult a forint jegyzése. 

A hazai fizetőeszköz tőzsdezárásra a 421-es szintig jött vissza, este hétkor pedig már a 419-es szint alá is benézett a keresztárfolyam, ami bő egyszázalékos erősödés.

 

A kedvező magyar vonatkozású hírek mellett a nemzetközi befektetői hangulat javulása és a dollár gyengülése is támogatta a forint árfolyamát.

Az amerikai fizetőeszközzel szemben ugyancsak több mint egy százalékot nyert a hazai fizetőeszköz, a zöldhasú árfolyama ezzel 427 forint alá csökkent.

A svájci frankot 1,6 százalékkal alacsonyabban, 430,6 forinton jegyzik hétfő este, de a régiós devizákhoz képest is szembetűnő a hazai fizetőeszköz ereje. A lengyel złotyhoz képest 0,3, a cseh koronával szemben 0,8 százalékkal drágult a forint.