Megerősítette a Rába részvényeire vonatkozó, 1115 forintos 12 havi célárat az OTP Bank hétfő kora este kiadott elemzői kommentárjában. A bankház régi-új árfolyam-várakozása alapján 17 százalékos ereszkedés előtt állhat a járműgyártó kurzusa, a papírokat ezért továbbra is eladásra ajánlja.

Fotó: H. Szabó Sándor / MTI

A felülvizsgálat apropója, hogy a társaság október 25-re rendkívüli közgyűlést hívott össze, hogy a részvényesekkel jóváhagyassa a Rábaring tesztpálya eladását.

A tervezett tranzakció minimális értéke 557 millió forint. Ha ezen az áron sikerül túladni az ingatlanon, az az OTP becslése szerint egyszeri 522 millió forinttal javíthatja a vállalat cash flow-ját, nyereséghatása pedig 402 millió forint – részvényenként 30 forint – lenne.

Az ügylet likviditást és nyereségességet javító hatása miatt a bankház szerint 60 forintos céláremelést indokolna, az értékesítés jóváhagyása és kivitelezése előtt azonban még nem módosít vállalatértékelési modelljén az OTP.

A jelenleginél 60 forinttal magasabb célárfolyam esetén egyébként 13 százalékkal lenne túlértékelt a a jelenlegi piaci árhoz képest.

A Rába papírjai minimális forgalom mellett 0,7 százalékot ereszkedtek hétfőn, az év elejétől kezdve pedig mintegy 4 százalékos mínusznál jár a kurzus.