Pénz- és tőkepiac

A Mol bejelentette, hány kutat érint az átmeneti intézkedés

A vállalat szerint a lépésre azért volt szükség, hogy az ország minden részén fennmaradjon az ellátás.

Átmeneti intézkedés az üzemanyag-kiszolgálás korlátozása, és olyan kutakat, kiskereskedőket érint csak, amelyeknek a Mol nem tartozik kiszolgálási kötelezettséggel – jelentette be pénteken a Mol.

Trucks with chrome tank driving on road at sunset., Trucks with chrome tank driving on asphalt road along the corn field at sunset. The landscape and the road are mirrored on a silver tanker., MOL, fuel, trucks, mol, üzemanyag, benzinkút, kutak,
Fotó: GettyImages

Az intézkedésre amiatt volt szükség, hogy az ország minden részén fennmaradjon az ellátás – indokolták a határozatlan időre szóló korlátozást, amelyet elsősorban a hatásági ár miatt megugrott kereslettel magyaráztak.

Az eközben jelentősen csökkent, a Barátság-vezetéken alacsony nyomáson indult újra a kőolajszállítás. Néhány napja, a Dunai Finomító újraindítása során szintén felmerültek karbantartási feladatok, a kapacitáskiesés pedig a Mol valamennyi részét érinti.

A vállalat közleménye szerint 194 viszonteladót érint a változás, ők működtetik a belföldi töltőállomások 10 százalékát,

szeptemberben a Moltól a viszonteladói piac teljes üzemanyagigényének 2,5 százalékát vásárolták meg.

A társaság hangsúlyozta, hogy Magyarország működését és ellátását tekintik a legfontosabbnak, a szerződéseiket mindig teljesítik, az ellátási stratégiájukat hetente felülvizsgálják.

A Mol felel a magyarországi piac több mint 80 százalékának kiszolgálásáért, amely teljes gyártási kapacitás mellett is megfontolt ellátási stratégiát igényel

– zárult a cég kommünikéje.

A kis benzinkutak egy része nem kap jövő héttől üzemanyagot

Jövő héttől a Mol nem szállít dízelt és motorbenzint azoknak a kis benzinkutaknak, amelyekkel az árstop bevezetése után kötöttek szerződést. Az intézkedés ideiglenes, és az ország működésének biztosításával indokolja a vállalat.

 

üzemanyag gázolaj benzinkút ársapka Mol árstop dízel
Kapcsolódó cikkek