A Donald Trumphoz kötődő vállalatok részvényei megugrottak, miután a volt amerikai elnök bejelentette, hogy 2024-ben visszatérne a Fehér Házba – írja a Reuters.

Fotó: Alon Skuy / AFP

Ahogy arról a VG beszámolt, Trump helyi idő szerint tegnap este jelentette be Foridában, hogy 2024-ben újraindul az Egyesült Államok elnöki tisztségéért. A politikus a Mar-a-Lago nevű rezidenciáján tartott beszédében azt ígérte, hogy ez a kampány nem róla szól, hanem az amerikai emberekkel közösen zajlik majd, és azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amelyek az embereket érintik, például harcot ígért az ellen.

„Mivel Trump nem tudja a Twitteren terjeszteni a nézeteit, sokkal nagyobb lesz a Truth Social forgalma és nyilvánossága” – mondta Craig Erlam, a forex kereskedési és valutaváltó szolgáltatásokat nyújtó OANDA vezető piaci elemzője.

Valójában minden vállalat, amely Trumphoz és különböző projektjeihez kötődik, valószínűleg sokkal több ingyenes reklámot fog kapni, ami a legtöbb esetben nem rossz dolog a részvényárfolyamok szempontjából

– magyarázta Erlam. Az amerikai hírügynökség gyűjtése szerint a Rumble, a konzervatívok és jobboldaliak körében népszerű kanadai videóplatform rövid időre 1,6 százalékkal erősödött, majd visszagyengült. A volt elnök közösségi oldala, a Truth Social augusztusban jelentette be, hogy csatlakozik a Rumble új hirdetési platformjához.

 

A Remark Holdings nevű, mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalat 5,7 százalékot erősödött a bejelentés után. A céget a közösségi oldalakon többször kapcsolatba hozták a volt elnökkel. A Phunware szoftverfejlesztő vállalat – amelyet Trump a 2020-as elnöki újraválasztási kampányra bérelt fel egy telefonos alkalmazás elkészítésére – több mint 9 százalékot ugrott. A politikus közösségi médiavállalkozását, a Truth Socialt tőzsdére vinni kívánó Digital World Acquisition részvényei szintén 9 százalékkal értek többet néhány óráig.

Tízszeres áron, egy vagyonért kínálják Ivana Trump New York-i luxusotthonát

Elképesztő luxus és fényűzés jellemzi az idén júliusban elhunyt egykori modell, Ivana Trump New York-i otthonát, amelyet azután vásárolt meg a kilencvenes években, hogy elvált a férjétől, a későbbi amerikai elnök Donald Trumptól. Az állatbőrökkel, márványlépcsőkkel, aranyborítással és kristálycsillárokkal díszített ingatlant a fiuk, Eric Trump kínálja eladásra 26,5 millió dollárért.