Meghökkentő véleményt hangoztatott Robert T. Kiyosaki, az egyebek mellett a Rich Dad, Poor Dad (Gazdag papa, szegény papa) című pénzügyi sikerkönyv szerzője. Szerinte 

maga a gazdaság a világtörténelem legnagyobb buborékja. 

Robert Kiyosaki==Why We Want You to Be Rich: Two Men-One Message Authored by Donald Trump and Robert Kiyosaki New York City Press Coverage==Multiple Locations, NYC==October 10, 2006==©Patrick McMullan==Photo-Matt Carasella/PatrickMcMullan.com====
A befektetések világában sem csak felszálló ág létezik. Fotó: Patrick McMullan / Getty Images

Tweetjében kitért rá, hogy érdemes minden befektetőnek megszabadulni a papíralapú befektetésektől, így tesz ő is, nem fektet részvényekbe és kötvényekbe sem, de a befektetési alapokat vagy azok tőzsdén kereskedett, értékpapírosított verzióját sem favorizálja. Gyakran talányosan fogalmaz, ezúttal is így tett: „Kérem NE hallgassák meg, amit mondok: én kiszállnék a papíralapú eszközökből, a világgazdaság nem egy piac, hanem a történelem legnagyobb buborékja, Isten irgalmazzon mindnyájunknak.”

De amikor komolyan beszél, akkor is markáns a véleménye, 

többször figyelmeztetett már, hogy a részvény-, kötvény- és ingatlanpiacok mind összeomlanak. Arra is szereti buzdítani a befektetőket, hogy vásároljanak kriptopénzeket, mielőtt a világtörténelem legnagyobb összeomlása bekövetkezik.

Az üzletember továbbra is optimista a bitcoinnal (BTC) kapcsolatban, valamint a nemesfémek tekintetében, e két eszközosztály lehet a nyerő, ha a világgazdaság általa prognosztizált összeomlása bekövetkezik. Bár a kriptobefektetések az FTX összeomlása miatt most nem muzsikálnak fényesen, az üzletember szerint azonban a húzónevek – a és az ethereum – bármikor képesek ismét felülteljesíteni a tőkepiacokat, és a vezető kriptoeszközök nem említhetők egy lapon Sam Bankman-Frieddel (ő az FTX tőzsde alapítója). Bankman-Friedet az üzletember a kripto Bernie Madoffjának nevezte. Nemrég azt is hangsúlyozta, hogy ő bitcoinbefektető, nem pedig -kereskedő, és akkor lesz igazán izgatott – egyúttal abban bízik, hogy befektetésével magas hozam érhető el –, amikor a BTC új mélypontra kerül. Kiyosaki ethereumot és bitcoint is tart a portfóliójában, az utóbbi árfolyama szerinte öt éven belül elérheti az egymillió dolláros álomhatárt, az árupiacon pedig az arany és az ezüst a favoritja. 

Gazdag papa, szegény papa

A Rich Dad Poor Dad című, 1997-ben megjelent könyvet Kiyosaki és Sharon Lechter közösen írta. Több mint hat évig szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján. A könyvből több mint 32 millió példányt adtak el több mint ötven nyelven, több mint száz országban.

Kiyosaki eddig tizenöt könyvet írt, amelyek összesen több mint 26 millió példányban keltek el. Egy időben három műve: a Gazdag papa, szegény papa, a Cashflow négyszög és a Gazdag papa befektetési tanácsai a legnagyobb példányszámban eladott könyvek tízes listáján szerepelt a The Wall Street Journalben, USA Todayben és a The New York Timesban is. A 2001-ben megjelent, a Gazdag gyerek, okos gyerek azzal a szándékkal készült, hogy a szülők megismertessék gyermekeikkel a pénzügyi alapfogalmakat – olvasható a Wikipedián.