Az MKB Bank és a Takarékbank közgyűlése pénteken elfogadta a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének második lépését, emellett az MKB Bank közgyűlése döntött az MKB tőkéjének megemeléséről is – olvasható a Magyar Bankholding közleményében. 

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Ennek értelmében 

2023. május 1-jén egyesül a bankcsoport két tagbankja, az MKB Bank és a Takarékbank, és május 1. után MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését. 

Az így létrejövő nagybank Magyarország második legnagyobb piaci szereplője lesz, közel 11 ezermilliárd forintos mérlegfőösszeggel, 2,3 millió ügyféllel és számos területen piacvezető pozícióval.

„Büszkén mondhatjuk, hogy az egyesülés továbbra is a terveknek megfelelően, sikeresen halad előre. A Budapest Bank és az MKB tavaszi fúziója óta elért eredmények jól mutatják, hogy számos szinergiahatást hatékonyan tudtunk érvényesíteni. A Takarékbankkal való egyesülést követően az új bank stabil, magyar tulajdonú pénzügyi intézményként – a meglévő szakértelmen felül – még egységesebb termékportfóliót, még modernebb fiókhálózatot kínál a hazai lakosság és vállalatok részére” – nyilatkozta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding és az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója. 

Útjára indul az MBH Bank

2023 májusától MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal működik tovább az egyesült MKB Bank és a Takarékbank. Innentől fogva első körben a nagyobb, zászlóshajó fiókok újulnak meg, ezt követően fokozatos lesz a fiókok átmárkázása. Májustól a teljes bankkártya-portfólió és az online felületek is megújulnak az új arculat alatt. Az új márka bevezetését reklámkampány mellett markáns társadalmi felelősségvállalási és szponzorációs programok is támogatják.