Benzinkutak értékesítését tervezi a Mol Szlovéniában – írta a ljubljanai Dnevnik. A szlovén napilap nem hivatalos forrásokból úgy értesült, hogy a magyar olajtársaság hamarosan megkezdi az általa ellenőrzött 53 szlovéniai kút egy részének értékesítését. 

Domzale,,Slovenia.,13.11.2020.,Exterior,Of,An,Omv,Petrol,Station.,Gas DOMZALE, SLOVENIA. 13.11.2020. Exterior of an OMV petrol station. Gas station in the city.
Fotó: B7 Photography / Shutterstock

Az ügy előzménye a Mol szlovéniai akvizíciója. Tavalyelőtt júniusban jelentették be, hogy a Mol 301 millió euróért megvásárolja az OMV Slovenija 92,5 százalékos tulajdonrészét, és ezzel 120 benzinkúttal bővíti az országban lévő 53 töltőállomásból álló hálózatát. A második és a harmadik legnagyobb piaci szereplő egyesülése azonban 

Európában egyedülálló koncentrációhoz vezetne a szlovén üzemanyagpiacon

, amely ezzel kétszereplőssé válna. A piacvezető Petrol 318 állomása mellett a Mol 173 egységet üzemeltethetne az üzlet zárását követően.

A ljubljanai Dnevnik emlékeztet, hogy az Európai Bizottság határozatlan időre elhalasztotta a 120 szlovéniai benzinkút átvételének jóváhagyását. A lap szerint a magyar olajtársaság eddig nem reagált az EB megkereséseire, és nem továbbította a kért információkat Brüsszelnek. Nemrég azonban állítólag több benzinkút eladása mellett döntött – írja a Dnevnik.