A 32 éves Ishan Wahi, a Coinbase volt termékmenedzsere beismerte a bűnösségét kétrendbeli bennfentes kereskedésben. A férfit az amerikai ügyészség vádolta meg tavaly, akkor még ártatlannak vallotta magát.

Coin Photo Illustrations
Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP

A vád szerint Ishan Wahi bizalmas információkat szivárogtatott ki a bátyjának és egy barátjának az új digitális eszközökről szóló bejelentésekről. Nikhil Wahi és Sameer Ramani ethereumblokklánc-pénztárcákon keresztül legalább 14 alkalommal hajtottak végre olyan ügyleteket, amelyeket rövid időn belül nagymértékben befolyásolt egy Coinbase-bejelentés. Az esetekre 2021 júniusa és 2022 áprilisa között került sor. Az ügyészség azt állítja, hogy a vizsgált bejelentések jellemzően a két férfi által vásárolt eszközök értékének az emelkedését okozták. 

Legalább 1,5 millió dollár illegális nyereség ütötte így a markukat 

erről a Reuters írt.

Nikhil Wahi még szeptemberben bűnösnek vallotta magát, amiért tíz hónap szabadságvesztésre ítélték. Sameer Ramani egyelőre tagad, ő még szabadlábon van.

A Coinbase a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje. A cég a belső vizsgálatai alatt összegyűjtött minden szükséges információt megosztott az ügyészséggel.

Hiába drágul a újabb kriptocég mehet csődbe

A Genesis többek között a Winklevoss testvérek ügyfeleinek is tartozik, mintegy 900 millió dollárral.