A feltörekvő piacokat, köztük a kínait a dollár gyengülése is segítette. Bár az elmúlt nagyjából három hónap kedvező teljesítménye alapján könnyen jöhet a gondolat, hogy a kínai gazdaság túl van a nehezén, és láttuk a részvénypiacon a legrosszabbat, egyelőre közel sem biztos, hogy így van.
Bár az elmúlt időszakban a legtöbb elemző a gazdaság újranyitásának kedvező hatásaira fókuszált, azonban a kínai gazdaság, a növekedés igazi rákfenéje az amely továbbra is aggasztó állapotban van. 

A Hang Seng index alakulása 6 havi
 

A kínai lakáspiac továbbra is masszívan túlkínálatos, a lakásárak nemzetközi összehasonlításban is magasak,

az ingatlanfejlesztők helyzete pedig továbbra sem rózsás. Ráadásul a kínai gazdaságnak továbbra is óriási az adósságállománya, ezért az adósságból történő fiskális lazítás nem járható út. Összességében tehát 

reálgazdasági oldalról nem érdemes arra számítani, mint a korábbi ciklikus lassulások alkalmával.

Ilyen feltételek mellett Kína nem lesz képes óriási fiskális és monetáris ösztönzéssel, az ingatlanpiac élénkítésével pörgetni a gazdaságot.
Ráadásul Kína és a Nyugat szembenállása egyre inkább növekszik, ami a kínai technológiai szektorra vonatkozó korlátozásokban is megmutatkozik. Ezért még azt sem lehet mondani, hogy a kínai technológiai óriások fogják kimenteni a kínai tőzsdét, ahogy 2015-ben tették azt az amerikai tech cégek az amerikai tőzsdével.
A fentiek miatt összességében véleményünk szerint már nem érdemes a vételi lehetőségeket keresni a kínai részvénypiacokon. Ráadásul, figyelembe véve a kínai gazdaság körüli valós, hosszú távú kockázatokat (ingatlanpiac), még azt sem lehet feltétlenül kijelenteni, hogy láttuk a kínai részvénypiac alját.