BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tobzódik az ijedelem, tíz százalék mínuszban az OTP

Hiába nyitott pluszban az OTP Bank, délután összeomlott az árfolyam.

Szakad a magyar tőzsde az OTP Bank részvényeinek vezetésével: kora délután 9200 forinton kereskednek a magyar bankpapírral, azaz 10,2 százalékos a napon belüli mínusz. Drámai helyzet a Mol piacán, ott 6,7 százalék az esés, a Richter közel 4 százalékkal esik. 

20221130 Budapest OTP bankfiók Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
20221130 Budapest 
OTP bankfiók 
Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság  

Az OTP mellett a nap vesztese az Opus is, bár az utóbbinak kevés köze lehet a pénzügyi szektorhoz, mégis 9 százalékos mínuszba kerültek az Opus-papírok. Egyedül az ANY Nyomda részvényesei örülhetnek, közel 3 százalékos árfolyamplusznak köszönhetően. 

Európában a bankrészvények óriási eladói nyomás alá kerültek: a Stoxx Europe 600 Banks Index hétfőn 6,5 százalékkal esett. 

Az OTP-papírok tavaly november óta nem voltak ennyire alacsony árfolyamszinten. A BUX járt 40 000 pont alatt, a napi mélypont 39 943 pont volt.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.