BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepő, de heti szinten pluszban zárt a Nasdaq és az S&P 500-as index is

A pénteki lejtmenet ellenére az S&P 500 a héten 1,4 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig nem kevesebb mint 4,4 százalékkal erősödött, mivel a befektetők főként a technológiai cégek részvényeire tették tétjeiket a jövő heti jegybanki ülés előtt.

Csökkentek az amerikai tőzsdeindexek pénteken, mivel a befektetők folytatták a bankrészvények kiárusítását a banki szférával kapcsolatos, most már tartósnak mondható aggodalmak hatására.

NEW YORK, NEW YORK - MARCH 08: Traders work on the floor of the New York Stock Exchange during morning trading on March 08, 2023 in New York City. Stocks opened slightly higher after falling at the closing of the market on Tuesday amid Federal Reserve Chair Jerome Powell telling Congress that interest rates will likely continue to go higher as the Fed fights persistent inflation.
Fotó: Michael M. Santiago

A Dow Jones 1,2 százalékkal, 31 862 pontra, az S&P 500 1,1 százalékkal, 3917 pontra, míg a Nasdaq Composite 0,7 százalékkal, 11 631 pontra csökkent.

A bajba került First Republic Bank közel 33 százalékkal zuhant, az egész hetet pedig közel 72 százalékos mínusszal abszolválta. Hol van már a csütörtöki felpattanás, amelyet nagybankok 30 milliárd dolláros segítségnyújtása váltott ki!

A Credit Suisse amerikai tőzsdén jegyzett részvényei is közel 7 százalékos csökkenéssel zártak a svájci jegybank 50 milliárd frankos segítsége dacára, míg a hét folyamán összesen 24 százalékot veszítettek árfolyamukból.

A pénteki lejtmenet ellenére az S&P 500 a héten 1,4 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 4,4 százalékkal erősödött, mivel a befektetők a technológiai cégek részvényeire és más növekedési papírokra tettek a jövő heti jegybanki ülés előtt. A Dow azonban a negatív tartományban zárta hetet, igaz, mindössze 0,2 százalékkal került lejjebb.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.