Egy fokozattal, „B” kategóriáról „B+” kategóriára javította az Appeninn hitelminősítését a Scope Ratings, amely egyúttal a társaság NKP kötvényeinek minősítését is „B-” kategóriából „B+” kategóriába sorolta át. 

 

A nemzetközi hitelminősítő értékelése szerint az Appeninn következetesen halad az egy évvel ezelőtt módosított üzleti stratégiája végrehajtásában, amelynek eredménye 

a vállalat pénzügyi helyzetében és üzleti kilátásainak javulásában is tükröződik.

A felminősítés hátterében a közelmúltban saját forrásból finanszírozott akvizíciók állnak, melyek konzervatív finanszírozási struktúrával párosulva, a nemzetközi hitelminősítő szerint jelentősen javították a társaság kockázati profilját. 

A jelentés szerint az Appeninn hitelfizetési képessége hosszú távon is stabil marad, tekintettel arra, hogy az elmúlt hónapokban megvalósított tranzakciók a társaság hitelképességi mutatóit is jelentősen javították.

Az Appeninn forrásainak jelentős része az MNB Növekedési Kötvényprogramjához kapcsolódó APPENINN 2029/I elnevezésű kibocsátásából származik. 

A vezető európai hitelminősítő ügynökségként számontartott Scope Ratings március 2-án helyezte a társaság kötvényminősítését felülvizsgálat alá, tekintettel a csaknem két évvel korábbi, 2021.04.12-i „B-” kötvényrating besorolásra.

A Scope Ratings észrevételeit figyelembe véve az Appeninn 2022. februárjában módosította üzleti stratégiáját.

 A hitelminősítő a most kibocsátott elemzésében pozitívan értékelte a stratégia következetes végrehajtására irányuló törekvéseket, melynek részeként 

a társaság a teljes turisztikai portfolióját értékesítette, a felminősítésben azonban a vállalat márciusban lezárt, a core portfólió bővülését célzó akvizícióinak volt döntő szerepük.

 

Újabb magyar tőzsdei cég tört be a lengyel ingatlanpiacra

Négy irodaépület tartozik az Appeninn új varsói portfóliójához.

Az Appeninn árfolyama 6 hó