A Thomson Reuters 2,2 milliárd dollárt fordít részvényesi juttatásra a Londoni Értéktőzsdében (LSEG) meglévő részesedésének részleges értékesítéséből. A befektetők hagyományos osztalékra és részvényösszevonásra is számíthatnak.

A screen shows a graph showing a dip in the value of the Great British Pound Sterling against the US Dollarthe Traders work at the offices of CMC Markets in the City of London on December 10, 2018 before Britain's Prime Minister Theresa May makes a statement in the House of Commons announcing the government's intention to delay the 'meaningful' vote on the Brexit withdrawl agreement. - British Prime Minister Theresa May on December 10, 2018 postponed a parliamentary vote on her Brexit deal to avoid a crushing defeat, saying she would return to the EU for further talks in a perceived sign of weakness that sent the pound plunging. (Photo by Daniel SORABJI / AFP)
Fotó: Daniel Sorabji

A médiavállalat a londoni tőzsdeüzemeltető 10 százalékos részvénypakettjét kínálja eladásra, melynek egy részére az LSEG is pályázik. A tulajdonrész kiárusításából részvényenként 4,67 dollárt készpénzben kapnak meg a befektetők, a fordított részvényfelosztás keretében pedig a készpénzes kifizetéssel arányosan csökkentik a forgalomban lévő törzsrészvények számát.

A részvényesek a június 14-i éves közgyűlésen szavaznak az igazgatóság javaslatáról, melynek elfogadásához kétharmados többségre van szükség.