Szerdán a széles piacot leképező S&P 500 lejjebb csúszott 0,25 százalékkal. Míg a technológiai fókuszú Nasdaq Composite 1,07 százalékot esett. Csak a klasszikus Dow Jones ipari átlag tudott feljebb kapaszkodni, mely 0,24 százalékos pluszban zárt. Csalódást keltettek a munkaerőpiaci adatok, melyek azt tükrözték, hogy az amerikai magánszektor munkáltatói márciusban a vártnál kevesebb munkahelyet teremtettek.

Stock Market Rebounds Amid Concerns Over Conflict In Ukraine
Fotó: Michael M. Santiago

A 10 éves amerikai referencia államkötvény hozama 3,291 százalékra esett. Kötvénypiaci fejlemény, hogy a VettaFi adatai szerint az elmúlt negyedévben a tőzsdén kereskedett alapokba történő teljes nettó beáramlás mintegy kétharmada fix hozamú volt. Ahogy Todd Rosenbluth, a VettaFi adat- és elemző cég kutatási vezetője fogalmazott: 

a biztonság felé menekülnek a befektetők, akik 5 százalékos hozamot kaphatnak kockázat nélkül.

A phoenixi székhelyű Western Alliance részvényei közel 13 százalékot zuhantak szerdán, miután a vállalat nyilvánosságra hozta, hogy betétei 23 százalékát kivonták a Silicon Valley Bank összeomlása után.

Napközben jól teljesítettek a defenzív részvények. 

Miközben az S&P 500 napon belül 0,3 százalékot esett, a közmű részvények 2,6 százalékkal emelkedtek, az egészségügyi szektor 1,8 százalékkal került feljebb, míg az alapvető fogyasztási cikkek előállítói 0,7 százalékot erősödtek.