Mivel az egyedi tételektől megtisztított eredmény mintegy 33 milliárd forintos veszteséget mutat, a 2022-es üzleti évre nem javasol osztalékot a 4iG Nyrt. igazgatósága – tette közzé az infokommunikációs vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Fotó: Vémi Zoltán/Világgazdaság

Annak ellenére sem kívánja a részvényeseket jutalmazni a vállalat, hogy a társaság egyedi nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készített, könyvvizsgálati jelentéssel még nem ellátott beszámolójában lehetséges osztalékalapként ugyan 57,3 milliárd forint adózott eredmény szerepel. A javaslatról az április 28-i rendes ülésén dönt a társaság közgyűlése.

A 4iG azt is közölte, hogy IFRS szerinti konszolidált nettó értékesítési árbevétele 2022-ben 277,4 milliárd forint volt az előző évi 93,6 milliárd forint után, a cégcsoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) meghaladta a 74,1 milliárd forintot, míg 2021-ben 12,1 milliárd forint volt. A konszolidált eredmény 19,2 milliárd forint veszteség volt tavaly, az azt megelőző 6,5 milliárd forintos nyereség után.

A vállalat részvényei 701 forintos árfolyamon zártak csütörtökön a BÉT-en, míg az elmúlt egy évben 611 és 910 forint közötti sávban mozogtak.