Csoportszinten nettó 1,32 milliárd forint értékű negyedéves nyitott rendelésállománnyal zárta 2023 első negyedévét a Gloster, jelentette be a cég menedzsmentje csütörtökön. A rekordösszegnek számító negyedéves állomány 60 százalékkal, vagyis mintegy 500 millió forinttal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakának mutatóját.  

2021.05.17.Gloster Infokommunikációs Nyrt.foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság 2021.05.17.
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság
 

A nyitott rendelésállományba kerül minden termék és szolgáltatás, amelynél a Gloster csoporthoz tartozó leányvállalatoknak érvényes megrendelésük volt, de még nem került sor a teljesítésre az ügyfelek felé. A korábbi évekhez hasonlóan a nyitott rendelésállomány irányadó mutatószámként szolgál a Gloster-menedzsment 2023-as várakozásainak megalkotásához és a 2025-ös stratégiai célok eléréséhez. 

A Gloster a kezdetek óta erősen tudás- és eszközintenzív informatikai ágazatokban tevékenykedik, ezért hozzá vagyunk szokva a hosszabb értékesítési és megvalósítási időszakokhoz. A nyitott rendeléseket a kiszámítható fejlődés alapjának tekintjük, és folyamatosan dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban teljesítsük őket 

– emelte ki Szekeres Viktor, a Gloster igazgatóságának elnöke.

A bejelentés után megérkezett az Erste kommentárja is:

A nyitott rendelésállomány alapján az idén is tovább folytatódhat a Gloster növekedése. A networkingüzletágat korábban sújtó csiphiány mára elmúlni látszik, a szállítási határidők a korábbi évek határidejeit idézik. A szállítási határidők normalizálódása is szerepet játszhat abban, hogy az év végi 1,53 milliárdos értékről csökkent a nyitott rendelésállomány nagysága. Ezt a társaság erős évkezdése is mutatja.

A bejelentés nem mozgatta meg a piacát, a kereskedés első félórájában nem kötöttek üzletet a Gloster-papírokkal.