Több mint tízmilliárd dollárt vesztett vagyonából egyetlen nap alatt Bernard Arnault, a világ leggazdagabb embere, miután az amerikai gazdaság lassulását jelző hírek miatt nagyot estek az LVMH részvényei.

FRANCE-ECONOMY-LUXURY-LVMHHead of world's top luxury group LVMH head Bernard Arnault attends the LVMH general assembly in Paris, on April 20, 2023 (Photo by ALAIN JOCARD / AFP)
Fotó: AFP

A Louis Vuitton, Moet, Hennessy és más luxusmárkákat birtokló holding – amelyben meglévő részesedése adja Arnault vagyonának oroszlánrészét – részvényei kedden több mint 5 százalékot veszítettek értékükből. A milliárdos azonban a Bloomberg Billionaires Index szerint 

továbbra is a világ leggazdagabb embere 191,6 milliárd dolláros vagyonával. 

Arnault-nak sincs igazán oka panaszra, hiszen a keddi veszteségek ellenére az év eleje óta 29,5 milliárd dollárral nőtt a vagyona, hiszen az LVMH árfolyama ugyanebben a periódusban megközelítőleg 18 százalékot emelkedett. Azonban a luxusmárkákat birtokló holding részvényei szerdán is tovább estek, így az is megtörténhet, hogy hamarosan ismét válik a leggazdagabbá a világon, igaz, a keddi kereskedést a Tesla részvényei is mínuszban zárták.