Kedvező árfolyammozgásokat produkált az elmúlt hetekben a Richter részvénye, és most meghatározó ellenálláshoz ért, amely 8450 forintnál húzódik. A jelzett szint áttörése esetén további tér nyílhat meg az emelkedés előtt, ez esetben 8700 forint közelében adódhat a következő fontosabb ellenállás, de reális lehet a 9150 forintos, tavaly decemberben kijelölt lokális maximum elérése is. 

 

Fontos támasz húzódik a 200 napos mozgóátlagnál, 8043 forintnál, felette a 30 napos mozgóátlag 8176 forintnál található, majd egy Fibo-szint 8230 forint közelében. A részvényt követő kilenc elemző közül heten vételre, ketten tartásra ajánlják a papírt, a 12 havi célárfolyamok mediánértéke 10 ezer forint. 

Az első negyedévben a vállalat minden soron meghaladta az előzetes várakozásokat, az adózott eredmény a vártnál jóval nagyobb mértékben, 6 százalékkal bővült éves bázison. 

A cariprazine hatóanyagú termékek árbevétele 49 százalékkal emelkedett. Az Egyesült Államokban a Vraylar értékesítéséből származó royaltybevételek tovább emelkedhetnek, miután az AbbVie megemelte az egész évre vonatkozó előrejelzését. A második negyedévben kockázatot jelenthet a magas exportkitettség miatt a forint árfolyamának változása, illetve az itthon fizetendő extraprofitadó mértéke. Arról egyelőre nincs hír, hogy a kormánynak pontosan mi a szándéka a gyógyszergyártási különadóval, de a pénzügyminiszter nemrégiben jelezte, hogy a bankok extra terheit jövőre csökkentenék, így ha a költségvetési bevételek lehetővé teszik, nem zárható ki, hogy itt is lesz valamiféle könnyítés. Egy erre való utalás a kormányzat részéről rövid távon is segíthetné az árfolyam emelkedését.

Stratégia: Richter-részvény vétele a 8450 forintos szint áttörése esetén

Célár: 9150 forint

Stop-loss: 7990 forint

Június 7-én kerül le az osztalékszelvény a részvényről, ezt követően a szintek 390 forinttal lejjebb kerülnek. 

Célár: 8760 forint

Stop-loss: 7 600 forint