Megtartotta éves rendes közgyűlését a Gloster Infokommunikációs Nyrt., ahol a társaság részvényesei efogadták a 2022-es üzleti beszámolót, amelynek értelmében a Gloster 6,349 milliárd forintos árbevétel mellett 940 millió forint EBITDA-t könyvelhetett el.

A közgyűlés emellett elfogadta az osztalékfizetésre vonatkozó javaslatot is, így a Gloster a teljes 2022-es eredményét tartalékba helyezi. 

Ez összhangban van a cégcsoport 2025-ös növekedési stratégiájával, amely ezzel további akvizícióknak ágyaz meg. „Nem ígérkezik könnyű évnek 2023 sem, de optimisták vagyunk a Gloster teljesítményével kapcsolatban” – fogalmazta meg várakozásait Szekeres Viktor, a társaságcsoport igazgatósági elnöke. A közgyűlés kapcsán kifejtette, hogy a makrogazdasági környezet továbbra sem támogató, a magas illetve a hektikusan változó forintárfolyam jelentős kiszámíthatatlansági faktor. Eközben az Európa-szerte kiugróan magas banki kamatok a finanszírozást nehezítik a vállalkozások számára.

További akvizíciókat tervez Szekeres Viktor

Az elmúlt években a Gloster azon dolgozott, hogy növelje a rendszeres, illetve euróban keletkező bevételeit, hogy ezzel csökkentse a kitettségét. Ez elengedhetetlen a további akvizíciókhoz és a növekedési pálya fenntartásához

– húzta alá Szekeres Viktor. Az igazgatóság elnöke a makrogazdasági környezet pozitívumai között említette, hogy a globális ellátási láncok töredezettsége javuló tendenciát mutat, aminek köszönhetően a Gloster számára fontos alkatrészek beszállítási ideje is jócskán lecsökken. „Mindezek ismeretében arra számítunk, hogy idén is tartani tudjuk a 2025-ös növekedési stratégiában megfogalmazott céljainkat” – emelte ki Szekeres Viktor.