Története eddigi legnagyobb akvizíciós szerződését írta alá pénteken a Gloster Infokommunikációs Nyrt. a P92 IT Solutions Kft.-vel. A szerződés zárását követően a budapesti székhelyű, de Szegeden is fejlesztőközponttal rendelkező IT-cég 94 százaléka kerül a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piacán jegyzett Gloster tulajdonába, az angol és amerikai leányvállalataival együtt. A P92 a Gloster csoport nemzetközi szoftverfejlesztési üzletágát erősíti, a cég vezetését változatlanul a korábbi ügyvezető, Turschl Gusztáv viszi tovább. 

20210517 Budapest Gloster Infokommunikációs Nyrt. Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG  20210517 Budapest 
Gloster Infokommunikációs Nyrt. 

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság  

 

Újabb globális cégek a Gloster ügyfelei között 

A 30 éves P92 több mint száz vállalatot számláló, stabil bevételt biztosító ügyfélkörébe olyan globális óriáscégek tartoznak, mint a Sony Music, a Blackhawk Network, valamint németországi középvállalatok, így a Valuenet is. A világpiacra szolgáltató fejlesztőcég a legmodernebb üzleti applikációk fejlesztésével alapozta meg sikereit olyan iparágakban, mint a média, a telekommunikáció, a pénzügyi szolgáltatások vagy az autóipar. A cég Budapest mellett Londonban és Palo Altóban is rendelkezik székhellyel, professzionális szolgáltatásaival jelen van az Egyesült Királyságban, Németországban és az Egyesült Államokban is. 

Jelentős érték kerül be a cégcsoportba 

A társaság tizedik akvizíciója szorosan illeszkedik 2025-ös növekedési stratégiájába, melyben az organikus növekedés mellett a szoftverfejlesztő és felhőcégek felvásárlásával 2021-es számait készül megnégyszerezni a társaság. A P92 a nemzetközi működésbe szorosan beágyazott, globális vállalati ügyfélkörrel rendelkező társaság, amely rendkívül magasan képzett fejlesztői csapattal rendelkezik. A felvásárlással a Gloster csoport létszáma 208 főről 340-re emelkedik, a csoport bevételeinek exportaránya pedig várhatóan 85 százalékkal növekszik, a teljes árbevételhez képest az eddigi 37 százalékról 44 százalékra bővül. 

Az új akvizícióról, valamint a társaságcsoport növekedési terveiről a társaság vezetői tartanak beszélgetést június 13-án, este 18 órától a cég befektetői találkozóján.

Gloster: biztosan jobb év vár a hazai hardverpiacra

A globális IT-trendek, -kilátások nem festenek olyan jól most, mint akár három hónapja, a magyar informatikai szektor szereplőinek azonban egyelőre nem kell hogy fájjon a fejük. Szekeres Viktor, a Gloster alapító-elnöke a Világgazdaságnak elmondta, bár a német gazdasági kilátások nem a legfényesebbek, autóipari beszállítóként stabil megrendelésekre számíthatnak.