A Manchester United részvénykurzusa a keddi amerikai tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben 30 százalékkal emelkedett, miután a katari média szerint Dzsaszim bin Hamad al-Thani vásárolhatja fel a csapatot.

775981944
Manchester City's Portuguese defender Ruben Dias wins a header during the English FA Cup final football match between Manchester City and Manchester United at Wembley stadium, in London, on June 3, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Fotó: Glyn Kirk / AFP

Az Al-Watan online portál számolt be róla katari idő szerint kedd este, hogy az ország korábbi miniszterelnökének fia lehet a Premier League-ben szereplő futballklub nyertes ajánlattevője.

A forrás pedig meglehetősen jól informált, hiszen az Al-Watan társtulajdonosa Hamad bin Dzsaszim bin Dzsaber al-Thani, azaz a vevő apja, az egykori kormányfő.

A Manchester United részvényeivel kizárólag a New York-i tőzsdén kereskednek, a klub szóvivője egyelőre nem kommentálta a hírt.

A tárgyalások hét hónapig tartottak, a brit petrolkémiai milliárdos Jim Ratcliffe szintén érdeklődött a csapat iránt, miután a Glazer család, azaz a Manchester United amerikai tulajdonosa tavaly év végén bejelentette eladási szándékát.

Dzsaszim sejk június 7-én a hírek szerint 6,3 milliárd dollárra emelte ötödik és egyben végső ajánlatát a Glazer család 69 százalékos részesedésére. Ratcliffe viszont állítólag mindössze 60 százalékot vett volna.