A ChatGPT mögött álló OpenAI nem tervezi a közeljövőben a tőzsdére lépést – jelentette ki Sam Altman vezérigazgató egy Abu-Dzabiban tartott konferencián. Ezt a szokatlan struktúrával indokolta, például van a profitra vonatkozó felső határuk, ami nem nyerné el a legtöbb befektető tetszését.

Woman,Using,Chatbot,In,Computer,And,Tablet,Smart,Intelligence,Ai.chat
Woman using chatbot in computer and tablet  smart intelligence Ai.Chat GPT Chat with AI Artificial Intelligence, developed by OpenAI generate. Futuristic technology, robot in online system. in office
Fotó: Shutterstock

Amikor szuperintelligenciát fejlesztünk, valószínűleg olyan döntéseket fogunk hozni, amelyeket a részvényesek többsége furcsállna

– tette hozzá. A cégvezér közölte: ezek miatt egyáltalán nem érdekli a tőzsdére lépés lehetősége. Altman egy pörgős világ körüli körúton van, számos ország államfőjével találkozik, ma az Egyesült Arab Emírségekben járt. A tervek szerint legközelebb Katarba, Indiába és Dél-Koreába utazik – írja a Reuters.

A tavaly november végén elindított ChatGPT villámgyorsan meghódította az internetet, képes az emberi beszélgetés pontos utánzására, szöveget generálni, képeket és videókat készíteni. Tud dalokat komponálni, recepteket, e-maileket szerkeszteni vagy fogalmakat tömören összefoglalni az interneten talált információk felhasználásával. A Microsoft az új technológiát az Edge böngészőjébe, a Bing keresőjébe és a Skype üzenetküldő szolgáltatásába egyaránt beépíti.

Sőt, megérkezett a ChatGPT legfrissebb verziója, amely már a GPT-4 nyelvi modellt használja fel. Mindez felkeltette a riválisok érdeklődését is. Az elmúlt hónapokban számtalan cég dobta piacra saját chatbotját. A ChatGPT honlapja, a chat.openai.com a világ egyik leglátogatottabb oldala lett, a legnépszerűbbnek az Egyesült Államokban számít, és egyre több a regisztrált felhasználó is. Az emberek átlagosan 8 perc 32 másodpercet töltenek a honlapon, ezzel szemben a YouTube felületét több mint húsz percig, míg a Wikipédiát kevesebb mint négy percig böngészik átlagban. 

Ezek most a legjobb ChatGPT-alternatívák a piacon

A mesterséges intelligenciák térnyerésével folyamatosan egyre több ChatGPT-alternatíva jelenik meg a piacon, ezek közt vannak ingyenes magyar verziók és regisztrációt nem igénylő ChatGPT-alternatívák egyaránt. Némelyik azonban csak a régi, 3.5-ös ChatGPT-verzió tudásával rendelkezik, ezek tudása 2021-ben ragadt. Ezeket a ChatGPT-alternatívákat érdemes választani, ha naprakész MI-chatbotra van szükség!