Nagyobb mínuszban kezdték a szerdai kereskedést az amerikai részvényindexek, miután Jerome Powell Fed-elnök további kamatemelések lehetőségéről beszélt a képviselőház pénzügyi szolgáltatási bizottsága előtti meghallgatásán.

Fotó: Federal Reserve

A Dow Jones ipariátlag-index és az S&P 500 mutató egyaránt 0,4 százalékos veszteségben indította a kereskedést, a Nasdaq Composite index pedig bő félszázalékos mínuszban rajtolt a jegybankelnök további monetáris szigorítást sejtető szavaira.

Az amerikai jegybank elnöke szerdán azt mondta, hogy ő és kollégái további kamatemelésekre számítanak, mivel az még mindig túl magas. A tervezett lépések ütemezéséről ugyanakkor nem árult el részleteket Powell.

Szinte minden FOMC-tag (Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság - a szerk.) arra számít, hogy az év végéig helyénvaló lesz a kamatlábak némileg magasabbra emelése

– mondta Powell a képviselőház szakbizottsága előtt.

A piaci szereplők most valamivel nagyobb esélyt látnak arra, hogy a Federal Reserve szeptemberben újabb 25 bázispontos kamatemelést hajt végre, a júliusban várható hasonló méretű lépés után.