Kedden a vártnál erősebb második negyedéves eredménnyel rukkolt elő a tengerentúli piacnyitás előtt jelentő General Electric. A menedzsment megemelte az egész éves nyereségre vonatkozó előrejelzését. Az optimizmust a repülőgépipari üzletág szilárd kereslete és a megújulóenergia-divízió rekordmegrendelései táplálják. Az amerikai nyitás előtti kereskedésben közel 5 százalékot pattant a árfolyama.  

Sep,25,,2019,San,Ramon,/,Ca,/,Usa,-
Fotó: Shutterstock

A General Electric második negyedévi korrigált eredménye részvényenként 68 cent, ami 13 százalékkal elmarad a tavalyi azonos időszakétól, ám 

jóval magasabb a Wall Street által várt 46 centnél. 

A GE csoportszintű korrigált bevételei 14,6 százalékkal, 15,92 milliárd dollárra csökkentek, csakhogy ez is felülmúlja az elemzők 15 milliárd dolláros várakozását. A jelenlegi pénzügyi évben a menedzsment részvényenként 2,10 és 2,30 dollár közötti korrigált eredményt vár, ami 50 centtel magasabb a korábbi előrejelzés felső határánál. 

Az árbevétel organikus növekedése alacsony két számjegyű százalékot mutathat az idén. A szabad cash-flow prognózisát a korábbi 3,6–4,2 milliárd dollárról 4,1–4,6 milliárdra emelte a GE. A vállalat repülőgépipari divíziója, a GE Aerospace működési nyeresége 5,6–5,9 milliárd dollár lehet ebben az évben. Ellenben a megújulóenergia-üzletág, a GE Vernova 100–400 millió dolláros veszteséget produkálhat.

A GE második negyedéves erős teljesítménye az első három hónap lendületére épített, a megrendelések és a bevételek két számjegyű növekedést mutattak

– hangsúlyozta Larry Culp vezérigazgató. Hozzátette: megemelték az egész éves előrejelzésüket, mivel az erős piac és az üzletágak karcsúsítása  jelentős profitbővülést és készpénztermelést eredményez.