Zsinórban tizenegyedik napja emelkedik a hazai részvényindex, a következő fontosabb ellenállási szint 54 ezer pont közelében húzódik. A vezető részvények közül az OTP-t dróton húzzák fel, már a korábbi alakzatból számított 13 ezer forintos szintet közelíti. Jól teljesít a Richter is, ott 9 ezer forintnál adódhat a következő akadály. A Mol az osztalékszelvény levágása miatt esett egy fontos ellenállási szint alá, míg a Magyar Telekom negatív korrekciós fázisba került, de még a korábbi trendcsatorna felett mozog.

Az OTP árfolyama érdemi korrekció nélkül emelkedik, áttörte a 12 270 forintos ellenállási szintet, és hamarosan elérheti a 13 ezer forintos magasságot, a korábbi fordított fej és vállak alakzat számított árfolyamát. Az RSI-indikátor már a túlvett zónában mozog, a jelzett szint elérését követően negatív korrekció indulhat.

Lehet, hogy már túlvettek az OTP-papírok

A Richter árfolyama is a 8715 forintnál húzódó fontos ellenállás fölé tudta verekedni magát. A következő – lélektanilag is fontos – szint 9 ezer forintnál található, ez hamarosan elérhető lehet, technikai ellenállás pedig 9150 forintnál található. Az említett 8715 forintos szint már rövid távú támasz.

Lőtávolon belül a 9000 forintos Richter-árfolyam

Az osztalékszelvény levágása előtt jelentős és intenzív árfolyam-emelkedést láthattunk a Mol piacán, most a 76,4 százalékos Fibo-szintre érdemes figyelni, amely 2886 forintnál jelent ellenállást, míg támasz 2850 forint közelében húzódik. A technikai indikátorokat jelentősen torzítja a szelvényvágás, most egy-két hétig nem javasolt figyelembe venni a jelzéseket.

Már osztalékszelvény nélkül forognak a Mol-papírok

A Magyar Telekom jegyzése korrigálni kezdett lefelé, de a korábbi csökkenő trendcsatorna felső trendvonala felett próbál stabilizálódni. Ha ez sikerül (a 414 forintos szintet nem szabadna szignifikánsan letörni), hamarosan újabb emelkedő hullám indulhat.

Újabb emelkedő hullámot jelez a Telekom grafikonja