A múlt csütörtöki kereskedésben a negatív nemzetközi befektetői hangulat ellenére új csúcsra kapaszkodott a hazai részvényindex (BUX), elsősorban az OTP kiemelkedő teljesítményének köszönhetően. A bankpapír grafikonján két fontos ellenállási szint van a közelben, amelyek meghatározók lesznek a következő napokban. 

Kezd izgalmassá válni a Mol technikai képe is, ott a 2700 forintos ellenállásra célszerű figyelni, az áttörése emelkedést indíthatna el.

Az OTP részvényének technikai képe.

Korrekció indult az OTP árfolyamában, ahogy a technikai kép alapján számítani is lehetett rá, viszont csütörtökön egy gyors visszarántással máris a korábbi csúcsot ostromolja a jegyzés. A fontos ellenállási szintek 14 180 forintnál, majd 14 245 forintnál húzódnak. 

Az RSI-indikátor ismét a túlvett tartományba ért, ami némileg csökkenti az új csúcs elérésének esélyét. Innen kirajzolódhat egy dupla tető alakzat 13 320 forintos nyakvonallal, de ha mégis sikerül átvinni a korábbi maximumot, folytatódhat az emelkedés. Ebben az esetben 15 ezer forintnál lehet a következő fontosabb leküzdendő akadály.

A Mol részvényének technikai képe

Kezd izgalmassá válni a Mol technikai képe, az MACD-indikátor vételi jelzés felé hajlik. Ha sikerülne áttörni a 2700 forintnál húzódó ellenállási szintet, tér nyílna felfelé. Ezt követően a 200 napos mozgóátlagot kellene áttörni, amely jelenleg 2749 forintnál található. A Bollinger-szalagok kezdenek beszűkülni, egy-két héten belül nagyobb mozgás indulhat.

A Richter részvényének technikai képe

A Richter jegyzése a 9150 forintos szint fölé került, és egyelőre próbál felette stabilizálódni. Siker esetén hamarosan folytatódhat az emelkedés előbb a 9300 forintos, majd a 9420 forintos szintek irányába. Ugyanakkor itt is van esély egy dupla tető alakzat kirajzolódására, ez esetben 9070 forintnál lenne a nyakvonal. Az indikátorok mindenesetre az utóbbi lehetőséget erősítik.

A Magyar Telekom részvényének technikai képe

A Magyar Telekom árfolyama a 438 forintos szint közelében ingadozik, letörése esetén 430 forintig eshet vissza, míg felül 446 forintnál adódna a következő ellenállási szint. Az MACD-indikátor lefelé indult, de még nem kaptunk eladási jelzést.